Nieuws

Jeugdspeler Kick Smeets uitgelicht


Vragenlijst jeugdspelers: Kick Smeets (2-4-2006), Kick speelt  in VVV-Venlo O11

 

 

1. Hoelang zit je al in de jeugdopleiding, en bij welke amateurvereniging ben je begonnen?

Kick:  vanaf dit seizoen speel ik bij VVV-Venlo en ben begonnen bij FC Oda uit Weert.

2. Wie was/is de trainer van wie je het meest geleerd hebt binnen de jeugdopleiding en op welke positie speel je het liefst?

Kick:  Ik heb nu ik bij VVV-Venlo zit Rick Houben, daar leer ik veel van. Bij FC Oda had ik Robert Jan Barents, ook een goede trainer.  Ik speel het liefst in de spits. In O11 spelen we nog op verschillende posities en heb je geen vaste plek. Pas vanaf O12 wordt er gekeken op welke plaats je het beste tot je recht komt.

3. Op welke voetbalschoenen speel je? Waarom?

Kick:  Ik kijk naar kleur en hoe vet ze zijn en of ze goed passen. Nu speel ik op Nike Magista, zwart met groen. Die zijn heel mooi, maar kan best dat mijn volgende schoenen Adidas zijn.

4. Wat is je hoogtepunt tot nu toe bij VVV-Venlo in de jeugd?

Kick:  Toernooi in Duitsland dit seizoen met O11, was heel gaaf toernooi.

5. Wat is je dieptepunt?

Kick:  Toen ik net begon bij VVV-Venlo, kreeg ik last van de lies nadat ik was uitgegleden. Ik had er toen een week last van. Gelukkig hadden we die week op zaterdag geen wedstrijd dus heb ik alleen paar trainingen gemist.

6. Wie is je favoriete voetballer bij VVV? En wie bij een andere club eventueel?

Kick:  Bij VVV-Venlo vind ik Ralf Seuntjes de beste. Ik heb niks met Messi of Ronaldo. Wel vind ik Neymar een grappige speler, maar ik heb geen echt idool.

7. Volg je het voetbal ook op tv en kijk je dan ook naar spelers die specifiek op jouw positie spelen?

Kick:  Ik kijk veel naar voetbal op tv, maar dan kijk ik naar waar de bal is en niet echt naar specifieke speler. Wij hebben thuis FOX Sports, dus ik kijk veel voetbal en blijf er in het weekend ook echt voor thuis.

8. Wat doe en laat je allemaal voor het voetbal en wat denk je dat belangrijk is om profvoetballer te worden?

Kick:  In begin vond ik het wel lastig. Maar ik probeer elke dag beter en sterker te worden en ga vroeg naar bed.  Thuis probeer ik ook nog extra te trainen.

9. Wie bewonder je buiten het voetbal het meest?

Kick:  Familie en vriendjes, die heb ik nodig om te kunnen slagen in het voetbal. Mijn familie komt ook bijna altijd kijken, dat vind ik erg leuk.

10. Hoe blijf je gemotiveerd elke dag naar school en daarna nog dagelijks trainen of ga je nooit met tegenzin naar De Koel?

Kick:  In begin had ik nog geen vriendjes in mijn team en was ik alleen. Mijn vriendjes van  thuis zie ik nu maar 2 x per week en spreek dan met ze af. Gelukkig heb ik nu ook vriendjes bij VVV. Pieter Hengeveld zit ook in mijn team en is nu ook mijn vriendje. Hij zit ook op dezelfde school in Weert als ik, dus dat is wel erg leuk.

11. Waar sta je over 10 jaar?

Kick:  Dan sta ik bij VVV-Venlo in de spits en ga ik lekker goals maken.

Kick Smeets