Nieuws

Jeugdspeler uitgelicht Davereaux Cecilia


Vragenlijst Davereaux Cecilia (24-2-2001), speelt in VVV-Venlo O17

 

1. Hoelang zit je al in de jeugdopleiding, en bij welke amateurvereniging ben je begonnen?

Davereaux:  Ik woon in Deurne  en ben begonnen in de E1 bij ZSV (Zeilberg), vanaf seizoen 1011 speel ik in de gezamenlijke opleiding met Helmond Sport. Sinds dit seizoen speel ik bij VVV-Venlo omdat Helmond Sport gestopt is met haar jeugdopleiding.”

 

2. Wie was/is de trainer van wie je het meest geleerd hebt binnen de jeugdopleiding en op welke positie speel je het liefst?

Davereaux: “Van Joop Oosterveld en Joeri Janssen leer ik veel sinds dit jaar, niet alleen op voetbalgebied maar ook over mezelf en op mentaal vlak. Mijn mentaliteit was niet altijd goed, ik heb dit seizoen geleerd hard te werken en mijn instelling te verbeteren.” “Ik speel het liefst in de spits en daar sta ik nu ook meestal.”

3. Op welke voetbalschoenen speel je? Waarom?

Davereaux: ”Ik speel op Adidas, type X, deze zitten het fijnste.”

4. Wat is je hoogtepunt tot nu toe bij VVV-Venlo in de jeugd?

Davereaux: “Dat was dit seizoen, de hattrick tegen FC Dordrecht. Verder ook de uitverkiezing voor de O17 selectie van Curaçao O17. Roger Bongaerts, Hoofd Opleiding, vertelde het me en ik had het niet verwacht, ik was er niet mee bezig maar was natuurlijk wel enorm blij. Ik ben van 13-20 februari weg geweest. Eerst 1 dag op Curaçao en toen doorgevlogen voor een toernooi in Suriname. Daar speelden we wedstrijden tegen FC Twente, FC Utrecht en tegen Suriname. Van Feyenoord en SC Heerenveen waren ook spelers aanwezig. We kenden de andere spelers nog niet, dus de dagen dat we niet speelden, trainen we ook om elkaar beter te leren kennen op het veld. Ik heb daarna een gesprek gehad met de coach en hij vertelde me dat ze tevreden waren en dat ik in april mee mag naar Panama voor de WK kwalificatie in India. Mooie bijkomstigheid was dat ik mijn moeder, die op Curaçao woont, ook nog even heb kunnen zien.”

5. Wat is je dieptepunt?

Davereaux: “Dat was vorig seizoen in de O15, ik had mijn meniscus gescheurd en o.a. daardoor maar ook door mijn instelling kreeg ik bij mijn POP gesprek te horen dat ik op twijfel stond, dat heeft me wel aan het denken gezet toen.”

6. Wie is je favoriete voetballer bij VVV? En wie bij een andere club eventueel?

Davereaux: “Bij VVV-Venlo zijn dit Opoku, Resida en Hunte. De laatste 2 vanwege hun snelheid en hun acties en Opoku omdat het zo makkelijk lijkt hoe hij speelt maar het dat helemaal niet is. Ik vind hem heel erg goed. In Europa vind ik verder Ronaldo ook geweldig om naar te kijken.”

 

7. Wat doe en laat je allemaal voor het voetbal en wat denk je dat belangrijk is om profvoetballer te worden?

Davereaux: “Toen ik bij VVV/HS in de jeugd kwam spelen ben ik ondanks dat ik in Deurne woon toch naar College Den Hulster in Venlo gegaan, dit zodat ik bij de jeugd van VVV-Venlo mee kon doen met de ochtendtrainingen, om zo nog meer te kunnen trainen. Verder ben ik gaan beseffen dat ik sommige “vrienden” moet laten gaan om zelf stappen omhoog te kunnen maken. Ik ben nu serieuzer bezig met  voetbal.”

8. Welke speler binnen je team denk je dat ver gaat komen?

Davereaux: ”Stan van Dijck gaat ver komen denk ik. Hij is heel rustig achterin en is gewoon een goede voetballer. “

9. Wie bewonder je buiten het voetbal het meest?
Davereaux: “Ik woon sinds mijn 9e bij mijn oma, zij voedt mij ook op en zorgt heel goed voor me. Mijn moeder woont dus op Curacao, in de zomer vakantie ga ik altijd naar haar en zij komt met kerst en verjaardagen naar Nederland. Mijn vader zie ik ook wel regelmatig, hij woont gewoon in Nederland. Zonder mijn oma zou het denk ik niet zo goed met mij gaan, zij is de stabiele factor in mijn leven en komt ook best vaak kijken, meestal alle thuiswedstrijden en soms ook een uitwedstrijd.”

 

10. Waar sta je rond je 19e?
Davereaux: Ik hoop dat ik als 1e jaars A al mee mag trainen bij de selectie en misschien soms al een wedstrijdje mag invallen. Zowieso mijn best blijven doen bij de A1 en dan hoop ik dat ik ooit ook een stap hoger kan zetten. Ik hoop gewoon op jonge leeftijd al mee te mogen doen bij eerste elftal. Ik heb het goed naar mijn zin bij VVV-Venlo“

 

Davereaux