Nieuws

Jeugdspeler uitgelicht: Thijs Vosbeek (O10)


Vragenlijst jeugdspeler Thijs Vosbeek, speler van O10, (19-7-2007)

1. Hoelang zit je al in de jeugdopleiding, en bij welke amateurvereniging ben je begonnen?

Thijs: “Dit is mijn eerste jaar bij VVV-Venlo, mijn grote broer Wout zit wel al wat langer bij VVV-Venlo, hij speelt in O13. Hij heeft me ook wel wat informatie gegeven toen ik ook hier mocht komen spelen. Ik vind het leuk dat hij ook bij VVV-Venlo zit, we hebben het samen best vaak over het voetballen hier. Ik ben begonnen bij SV Lottum”

2. Wie was/is de trainer van wie je het meest geleerd hebt binnen de jeugdopleiding en op welke positie speel je het liefst?  

Thijs: “Ik leer nu veel van Stijn Brinkman, en bij SV Lottum heb ik veel van Bob Rijvers geleerd. Die is altijd mijn trainer geweest daar. Ik speel het liefst op het middenveld en soms in de verdediging.”

3. Op welke voetbalschoenen speel je? Waarom?

Thijs: “Het maakt mij niks uit welk merk of welke kleur mijn voetbalschoenen zijn, als ze maar lekker zitten. Ik speel nu op Adidas.”

4. Wat is je hoogtepunt tot nu toe bij VVV-Venlo in de jeugd?

Thijs: “Dat was het zaalvoetbaltoernooi in Nettetal eind januari 2017. Er waren veel goede tegenstanders dus we kregen veel weerstand tijdens de wedstrijden.”

5. Waar ga je het liefst op vakantie en wat doe je allemaal graag op vakantie?

Thijs: “Naar Oostenrijk, lekker skiën in de winter en rodelen. We nemen wel altijd een voetbal mee zodat we in het appartement ook kunnen voetballen.”

6. Wie is je favoriete voetballer bij VVV? En wie bij een andere club eventueel?

Thijs: “Mijn favoriete VVV-er is Vito van crooij, hij maakt goede acties. Bij PSV vind ik Oleksandr Zinchenko heel goed, hij heeft een goede techniek. Nu speelt hij nog regelmatig ook in Jong PSV, maar soms ook al in eerste.”

7. Volg je het voetbal ook op tv en kijk je dan ook naar spelers die specifiek op jouw positie spelen?

Thijs: “Ik kijk veel voetbal op tv, ook via FOX. Ik kijk dan niet alleen naar de bal maar ook hoe de spelers lopen.”

8. Wat doe en laat je allemaal voor het voetbal en wat denk je dat belangrijk is om profvoetballer te worden?

Thijs: “Veel blijven trainen, ook in vrije tijd voetbal ik veel. Verder probeer ik gezond te eten, veel groentes, maar soms ook frietjes. Verder is het denk ik ook belangrijk dat ik goed mijn best doe op school.”

9. Wie bewonder je buiten het voetbal het meest?

Thijs: “Mama want die brengt en haalt me meestal en papa want die staat vaak langs de lijn. Dat wisselen ze af, omdat er ook iemand naar Wout gaat kijken die in O13 speelt.”

10. Waar sta je over ongeveer 10 jaar?

Thijs: “Rond mijn 18e hoop ik nog altijd hier te spelen als centraal verdedigende middenvelder. Mijn droom is om ooit bij Manchester City te spelen. Engels voetbal vind ik mooi, altijd door blijven gaan, nooit opgeven.”

Thijs Vosbeek