Nieuws

VVVoetbalForum geslaagd


VVVoetbalForum geslaagd

Maandag 27 maart stond het VVVoetbalForum op het programma met Maurice Steijn, Harry van Raaij, Edwin Linssen en Mohammed Allach in het panel, geleid door Lucas Bremmers. Ruim 80 leden van niet alleen onze Partnerclubs maar ook andere geïnteresseerden waren op deze avond afgekomen. Ook waren er enkele sponsors present op onze mini-beurs om zich te presenteren voor en na het Forum.

 

 

Er werd verder gesproken over de tijd als speler bij VVV-Venlo van Edwin Linssen en Mo Allach, samen promoveerden ze in 2007 naar de Eredivisie, iets wat voor Maurice Steijn en zijn mannen ook binnen handbereik ligt. Ook het belang van maatschappelijke betrokkenheid van clubs tegenwoordig kwam aan de orde. In de tijd van Van Raaij bij PSV, 20 jaar geleden, was hier nog totaal geen aandacht voor.

 

De inmiddels 80 jarige Van Raaij kreeg iedereen op z'n hand door enkele geweldige anekdotes uit zijn tijd als voorzitter van PSV te vertellen.

 

Na een korte pauze waarin de aanwezigen vragen konden opschrijven voor het forum, werd begonnen aan de tweede helft. Uit het publiek kwam de vraag wanneer in het voetbal het eerste dopingschandaal naar buiten zou komen? Allen waren het er over eens dat dit in voetbal waarschijnlijk niet zo snel voor zou komen op zo’n grote schaal, misschien een incidenteel geval maar geen heel team.

 

Ook kwam de vraag of Maurice Steijn bij VVV-Venlo zou blijven komend seizoen omdat het altijd 'minder' wordt dan dit geweldige seizoen. Maurice zei stellig dat hij ook komend seizoen trainer zou zijn, waarna Lucas Bremmers slim opmerkte dat dit dan toch wel van VVV-Venlo zou zijn.

 

Ene S. Valckx uit Arcen had een vraag voor Harry van Raay; “hoe was PSV ook al weer aan speler Romario gekomen?” Harry begon te vertellen. Een geweldig verhaal dat werd afgesloten met veel gelach en een groot applaus van het publiek.

 

Tenslotte gaven zowel Edwin Linssen als Mo Allach aan, genoten te hebben van de avond en het weer even “thuis” komen bij de club waar ze jaren met veel plezier gewerkt hebben.

 

Na de sprekers bedankt te hebben voor hun aanwezigheid werd het forum afgesloten en werd er aan de bar nog even nagepraat.