Nieuws

Jeugdspeler uitgelicht Jessy Hendrikx (O15)


Vragenlijst jeugdspelers: Jessy Hendrikx (25-1-2002), speler VVV-Venlo O15

 

1. Hoelang zit je al in de jeugdopleiding, en bij welke amateurvereniging ben je begonnen?

Jessy: “ Sinds seizoen 12-13 zit ik bij VVV-Venlo. Vanaf 2009 speelde ik al bij het jeugdplan van VVV-Venlo op de woensdagen. Ik ben begonnen bij HBSV.”

2. Wie was/is de trainer van wie je het meest geleerd hebt binnen de jeugdopleiding en op welke positie speel je het liefst?

Jessy: “ Ik heb van Sjaak van Nienhuijs bij HBSV veel geleerd. Bij O15 speel ik als centrale verdediger, bij O17 mag ook al soms meespelen en daar speel ik op middenveld. Daar spelen ze met andere formatie en dus is er plek vrij op middenveld.”

3. Op welke voetbalschoenen speel je? Waarom?

Jessy: “ik speel op Adidas, ik let verder ook niet op kleur en model, als ze maar lekker zitten.”

4. Wat is je hoogtepunt tot nu toe bij VVV-Venlo in de jeugd?

Jessy: “In okt/nov 2016 werd ik voor 1e keer opgeroepen voor KNVB O15, helaas raakte ik geblesseerd en moest vroeg stoppen. Helaas zit ik er nu voorlopig even niet meer bij. Ik blijf hard trainen om er snel weer voor te worden opgeroepen.”

5. Wat is je dieptepunt?

Jessy:”Bij een toernooi speelden we de finale tegen Fortuna Sittard en stonden we met 3-0 voor, om uiteindelijk te verliezen met 3-4.”

6. Wie is je favoriete voetballer bij VVV? En wie bij een andere club eventueel?

Jessy: “Clint Leemans, hij is technisch, kan goed schieten. Ik let speciaal op hem als ik naar VVV kijk. Ook Iniesta vind ik een goede voetballer, hij speelt ook op dezelfde positie.”

7. Wat doe en laat je allemaal voor het voetbal en wat denk je dat belangrijk is om profvoetballer te worden?

Jessy: “Ik sta elke dag om 6.45 uur op en ben vaak niet voor 19.00 uur thuis. Nu loop ik ook nog stage bij O12 vanuit school. Verder kan ik niet altijd op stap of ga eerder naar huis. Ook als ik met mijn ouders ergens heen ga, moeten we altijd op tijd weer naar huis. Mijn moeder kookt altijd en oma doet dit ook regelmatig.”

8. Welke speler binnen je team denk je dat ver gaat komen?

Jessy: “Aaron Bastiaans, speelt op middenveld. Draait snel, beweegt veel en houdt de bal heel kort aan de voet. Het is lekker voetballen met hem in je ploeg.”

9. Wie bewonder je buiten het voetbal het meest?

Jessy:“Mijn ouders en mijn opa en oma. Bij mijn opa en oma ga ik elke dag na de training nog even langs. Mijn opa staat ook altijd langs de kant evenals mijn ouders.”

10. Waar sta je over 5 jaar?

Jessy: “Dan train ik mee bij het eerste en hoop ik ook minuten te maken in eerste elftal.”

 

Jessy Hendrikx