Nieuws

Jeugdspeler uitgelicht: Nino Jacobs


Vragenlijst jeugdspelers: Nino Jacobs (29-1-2000), VVV-Venlo O17

 

1. Hoelang zit je al in de jeugdopleiding en bij welke amateurvereniging ben je begonnen?

Nino: “Sinds seizoen 2010-2011 speel ik bij VVV-Venlo. Ik ben begonnen bij MVC ’19 uit Maasbree.”

2. Wie was/is de trainer van wie je het meest geleerd hebt binnen de jeugdopleiding en op welke positie speel je het liefst?

Nino: “Ik heb het meeste geleerd van Joop Oosterveld, hij was vorig seizoen en ook dit seizoen mijn trainer. Hij heeft me vertrouwen gegeven en dat heeft me goed gedaan. Ik speel het liefst op linksback.”

3. Op welke voetbalschoenen speel je? Waarom?

Nino: “Ik speel dit jaar op Puma, ik word gesponsord door iemand die bij Puma werkt. Voorheen droeg ik Adidas, maar vind Puma het fijnste zitten.”

4. Wat is je hoogtepunt tot nu toe bij VVV-Venlo in de jeugd?

Nino: “Toen we promoveerden met O15 naar de Eredivisie.”

5. Wat is je dieptepunt?

Nino: “Vorig seizoen zijn we met VVV/Helmond Sport O17 gedegradeerd naar de tweede divisie. Dat was  wel echt het dieptepunt voor mij.”

6. Wie is je favoriete voetballer bij VVV? En wie bij een andere club eventueel?

Nino: “Ik vind Joey Sleegers goed, hij is goed in de kleine ruimte. Verder vind ik Marcello van Real Madrid een geweldige voetballer, hij speelt op dezelfde positie als ik.”

7. Welke speler binnen je team denk je dat ver gaat komen?

Nino: “Loek Vilters, heeft alles om te slagen, alleen zijn lengte zit een beetje tegen, maar denk dat hij volgend seizoen echt van meerwaarde kan zijn in het team.”

8. Wat doe en laat je allemaal voor het voetbal en wat denk je dat belangrijk is om profvoetballer te worden?

Nino: “Ik ben ook in mijn vrije tijd veel bezig met voetbal, ga vrijdagavond niet op stap, zodat ik zaterdagochtend fit ben. Verder probeer ik gezond te eten, ik moet aankomen zodat ik fysiek ook wat meer bij te zetten heb. Ook als ik volgend seizoen naar O19 ga, dan moet ik me toch staande houden tussen de 2e jaars spelers.”

9. Wie bewonder je buiten het voetbal het meest?

Nino: “Mijn ouders en mijn opa. Opa komt altijd kijken en is ook kritisch, dat vind ik juist fijn. Hij heeft zelf ook een zoon gehad die bij VVV heeft gespeeld in de jeugd lang geleden, dus hij weet er wel wat van.”

10. Hoe blijf je gemotiveerd elke dag naar school en daarna nog dagelijks trainen of ga je nooit met tegenzin naar De Koel?

Nino: “Veel jongens van mijn leeftijd dromen om bij  een BVO te mogen voetballen dus ik ga nooit met tegenzin naar de training. Vind trainen juist erg leuk.”
 

11. Waar sta je over 3-4 jaar?

Nino: “Dan hoop ik een vaste basisplaats te hebben in het eerste elftal.”

Nino JAcobs