Nieuws

Uitslagen TOP Toernooien 27 en 28 mei


Afgelopen weekend vonden onder prachtige weersomstandigheden drie Top-Toernooien in de regio plaats. Bij SV Panningen vond het Jorrit Hendrix U11 Toernooi powered by Body & Brains plaats, in Velden het Decom Top D (U13) toernooi en in Herten het Beau Vilters Top C (U15) toernooi.

Foto: Glenn Bremmers

Jorrit Hendrix U11 Toernooi powered by Body & Brains
Derby County heeft het tweede Jorrit Hendrix U11 Tournament powered by Body & Brains gewonnen. Op de velden van SV Panningen was de club in de finale met 2-0 te sterk voor Club Brugge. Het regioteam met spelers uit de regio Peel en Maas werd 10e.
Onder tropische temperaturen werd zaterdag het tweedaagse voetbaltoernooi met een internationaal deelnemersveld afgetrapt. Onder andere FC Porto, West Ham United en AA Gent waren naar Panningen afgereisd. Op de tweede dag van het toernooi genoot de naamgever van het toernooi, PSV-er Jorrit Hendrix, van de energie van de spelers en de sfeer op Sportpark Panningen-Noord.

Dajaune Brown van Derby County werd gekozen tot speler van het toernooi. True Grant,de keeper van de Engelse club, werd gekozen tot beste doelman. Waasland Beveren kreeg de fairplay prijs uitgereikt voor het sportiefste team.

Het Jorrit Hendrix U11 Tournament is een internationaal voetbaltoernooi dat vorig jaar voor het eerst werd gehouden in Panningen. Het maakt deel uit van de VVV Top Toernooien die in de regio worden georganiseerd. Dit jaar namen Willem II, Waasland Beveren, Regioteam Peel en Maas, Roda JC, West Ham United, AA Gent, NEC Nijmegen, FC Porto, VVV-Venlo, Sparta Rotterdam, Club Brugge en Derby County deel aan het tweedaagse evenement.

VVV-Venlo O11 behaalde de 4de plaats in Panningen. Een topprestatie van onze jongste jeugd! 

Decom Top D (U13) toernooi

In Velden moesten er penalties aan te pas komen om te bepalen wie de finale tegen Ajax mocht gaan spelen. Sparta Rotterdam wist deze reeks te winnen van Willem 2 en mocht door deze overwinning de finale spelen tegen Ajax. Deze finale werd door Ajax met 3-0 gewonnen. De Amsterdammers mogen zich dus de terechte winnaars van het Decom Top D (U13) toernooi noemen. Emre Eksi van Willem 2 is de topscoorder van het toernooi met maar liefst zeven doelpunten. Om de prijsuitreiking te kunnen doen moest er nog een autoruitje worden ingetikt. De prijzen stonden namelijk in een auto die niet meer te openen was.

De spelers van Arminia Bielefeld, Ado Den Haag, Fortuna Düsseldorf, KRC Genk en Ajax hebben het afgelopen weekend overnacht bij gastgezinnen in de regio. Waarvoor veel dank!

VVV-Venlo O13 behaalde de 11de plaats in Velden. 

Beau Vilters Top C (U15) toernooi
Dit jaar werd het Beau Vilters Top C toernooi voor het eerst bij SHH Herten georganiseerd. Het toernooi staat geheel in het teken van de in 2015 overleden jeugdspeler van VVV-Venlo, Beau Vilters. Beau was een zeer getalenteerde voetballer, hij speelde vanaf zijn 8ste bij VVV-Venlo. Hij doorliep de gehele jeugdopleiding van VVV-Venlo en zou in de zomer van 2015 aansluiten bij het eerste elftal. Net voor de start van het nieuwe seizoen kwam Beau door een noodlottig ongeluk om het leven.

Beau speelde voordat hij bij VVV-Venlo terecht kwam bij SHH in Herten. Om die reden werd dit jaar voor het eerst het TOP C toernooi in Herten georganiseerd. Tijdens de opening van het toernooi werd Beau Vilters herdacht.

Aan het toernooi deden de volgende teams mee: Roda JC, Fortuna Sittard, Regioteam, Ado Den Haag, West Ham United, Chrystal Palace, Fortuna Düsseldorf, Arminia Bielefeld en Jagielonia Bialystok. De finale werd uiteindelijk gespeeld tussen de twee Engelse clubs West Ham United en Chrystal Palace. West Ham United won deze finale en mag zich de terechte winnaar noemen van het Beau Vilters Top C toernooi.

VVV-Venlo O15 behaalde de 8ste plaats in Herten.