Kalender - VVV-Venlo O15 (C1)

VVV-Venlo O15 - Spartaan'20 O15

Voorbeschouwing

 

Nabeschouwing

VVV-Venlo O15 – Spartaan ’20 O15

Vandaag stond de eerste competitiewedstrijd op het programma tegen het Rotterdamse Spartaan ’20. Na een klinkende bekeroverwinning op Go Ahead Eagles vorige week was het vertrouwen aan de kant van VVV-Venlo groot.

VVV-Venlo schoot uit de startblokken en dat resulteerden in een vroege voorsprong. Een voorzet van Wassim werd door een verdediger tegen de eigen doelman gewerkt waardoor Levi de bal voor het intikken had: 1-0.

Na de voorsprong ging de wedstrijd gelijk op. Er waren zowel kansen voor Spartaan ’20, als voor VVV-Venlo. Felle duels op het middenveld en op de helft van VVV-Venlo zorgen ervoor dat Spartaan ’20 veel vrije trappen kreeg die zij het 16 metergebied inbrachten of direct op doel trapten. Dit leidden tot gevaarlijke situaties, maar doelpunten bleven uit.

Vlak voor rust lanceerde Thijme zichzelf door met een heerlijk effectballetje buitenkantvoet de tegenstander te kijk te zetten en richting het doel te sprinten, echter trok de centrale verdediger van Spartaan ’20 aan de noodrem: een terechte rode kaart voor het vastpakken van een doorgebroken speler. De vrije trap werd nipt naast geschoten waarna het rustsignaal volgde.

 

Direct na de rust was er veel hectiek. Binnen 1 minuut maakte Spartaan ’20 de 1-1 door een diepe bal die tussen de verdedigers en de doelman viel, waarna de aanvaller van Spartaan’20 doelman Stijn omspeelde en binnenschoof. VVV-Venlo toonden zich strijdbaar en uit de aftrap werd alweer de 2-1 gemaakt. Een prima steekbal van Naïm werd koeltjes afgemaakt door Thijme. Vervolgens was het VVV-Venlo dat gebruik maakte van de overtalsituatie en door ging met het creëren van kansen. Het defensieve blok van VVV-Venlo stond erg sterk waardoor Spartaan ’20 er niet meer aan te pas kwam.

In de 55ste minuut was het Mees die tekende voor de 3-1. Een afgeketste corner werd in een keer op de slof genomen door Joep, diens bal belandde op het hoofd van Mees die de bal nog net genoeg richting mee kon geven. Een paar minuten later gooiden Thijme de wedstrijd definitief in het slot na een mooie combinatie met Joep en de ingevallen David: 4-1.

Een uitstekende start van de competitie voor VVV-Venlo O15. Volgende week wacht FC Dordrecht