Kalender - VVV-Venlo O15 (C1)

FC Dordrecht O15 - VVV-Venlo O15

Voorbeschouwing

 

Nabeschouwing

FC Dordrecht – VVV-Venlo

 

Na de eerste 3 punten vorige week tegen Spartaan ’20 wachtte vandaag de volgende tegenstander: FC Dordrecht, de club die eveneens 3 punten heeft gepakt. Er mocht worden aangetreden in het Riwal Hoogwerkers Stadion, ook wel de Krommedijk.

VVV-Venlo begon wederom sterk aan de wedstrijd. In de 9e minuut leidde dit tot de 0-1. Een diepe bal van Wassim over de verdediging werd aangenomen door Thijme die na een goede kapbeweging binnenschoot in de lange hoek. Na de 0-1 voorsprong werd het spel aan VVV-Venlo kant zeer onrustig. Er werden veel vrije trappen en corners weggegeven die telkens voor erg veel gevaar zorgden. Uit een van deze corners kon de fysiek sterke spits van ‘de schapenkoppen’ de bal binnenkoppen: de terechte 1-1. Na de 1-1 waren er kansen over en weer, maar gescoord werd er niet.

 

Na een bemoedigende rustbespreking begon VVV-Venlo ontzettend sterk aan de tweede helft. Er was constante druk vooruit, elke 2e bal werd gewonnen en er werd vlot gecombineerd. In de 42ste minuut was het invaller Joep die een van de vele klutsballen in de 16 op zijn schoen kreeg, hij wist de bal perfect naar de lange hoek te sturen waar de bal hoog in het doel het net in viel: 1-2. Enkele minuten later lag de 1-3 in het netje. Na een aanval die startte bij de centrale verdedigers die een overtal uitspeelden met behulp van een middenvelder kon de bal door Wassim de hoek in worden gegeven. Thijme reageerde alert en nam de bal mee tot de achterlijn waar hij uit een moeilijk hoek op doel schoot. De bal werd getoucheerd door de keeper, maar gelukkig was daar Levi om de bal binnen te tikken. Een aanval uit het boekje.

Na de 1-3 ging FC Dordrecht wat opportunistischer spelen door een verdediger door te schuiven. Dit leidde vooralsnog niet tot echte kansen, zowel voor FC Dordrecht niet als voor VVV-Venlo. Vooralsnog, omdat het tien minuten voor tijd het dan toch 1-4 werd. In een counter werkte de ingevallen Ruben Laugs na een pass van Thijme de bal koeltjes af door de benen van de doelman.

Na de 1-4 was VVV-Venlo op zoek naar meer doelpunten. Dit leidde ertoe dat FC Dordrecht veel ruimte kreeg en dat er in de 62ste minuut een terechte penalty werd toegekend na een handsbal. De penalty werd onberispelijk binnen geschoten: 2-4.

In de laatste 8 minuten had Dordrecht het betere van het spel en een aantal erg grote kansen op de 3-4. Deze werden echter gemist waardoor scheidsrechter Jansen na ongeveer 70 minuten op zijn fluitje blies: een 2-4 eindstand.

Volgende week wordt er in Venlo gespeeld tegen de club uit Kralingen: SBV Excelsior. Op naar de volgende 3 punten!