Kalender - VVV-Venlo O17 (B1)

Spijkenisse O17 - VVV-Venlo O17

Voorbeschouwing

 

Nabeschouwing

VVV 017 slaat in blessuretijd toe en wint eerste competitie wedstrijd van het seizoen
 
Na een goede en redelijk zware voorbereiding van zo'n 8 weken stond vandaag dan eindelijk de eerste competitiewedstrijd op het programma. We speelden uit bij Spijkenisse waar we vorig seizoen met 1-3 wisten te winnen.
 
Ondanks dat we het seizoen nog maar nauwelijks zijn begonnen misten we vandaag door allerlei omstandigheden maar liefst 9 mensen en was het zo dat we Wassim en Thijme van de 015 met ons mee hadden, die jongens begonnen ook gelijk in de basis.
 
Na een wat korte warming up begonnen we om 10 voor 1 aan de wedstrijd waarin in de eerste helft, behalve van het zonnetje, er niet al te veel te genieten was voor de mensen aan de zijkant van het veld.
Het begin was aftastend en hoewel Spijkenisse iets meer veldoverwicht had werden er door de twee teams weinig kansen gecreëerd. Het met tijd en wijlen slordige spel van beide kanten speelden zich voornamelijk af  op het middenveld. Vanuit onze kant oogde het allemaal wat slap en inspiratieloos waardoor we maar niet tot een goede aanvalsopbouw kwamen.
Plotseling na 20 minuten spelen was daar een grote kans voor de thuisploeg, een middenvelder van Spijkenisse won het duel en kon zijn spits wegsturen, deze won op kracht ook zijn duel en kon alleen richting Levy maar het was Lars Nabbe die nog net voldoende kon verdedigen zodat de spits niet raak wist te schieten.
Echter een minuut later was het alsnog raak een bal vanachter uit werd door een aanvaller van Spijkenisse op waarde geschat, hij kapte en draaide wat om vervolgens de bal iets buiten de 16 onder Levy door te schuiven, 1-0.
Pas 5 minuten voor rust kwam het eerste echte wapenfeit vanuit onze kant, nadat Rob goed door kwam aan de rechterkant kwam zijn voorzet via Thijme bij Jeffrey terecht, welke zijn inzet helaas voor ons een halve meter over zag vliegen.
 
Een teleurstellende 1e helft dus met name van onze kant en dat er wat moest veranderen in de 2e helft was voor iedereen tijdens de thee pauze wel duidelijk geworden.
 
In de tweede helft, waarin Ian in het veld was gekomen voor Thijme,  een ander beeld, de spelers leken te beseffen dat er uit een ander vaatje getapt moest worden en in die tweede helft waren we dan ook de bovenliggende partij. Wassim (015) had in de eerste helft al het voorbeeld gegeven hoe het moest en in de tweede helft gingen we hier als team in mee.
 
Na 5 minuten spelen kregen we een corner te nemen, deze werd afgeslagen maar de afvallende bal kwam weer bij Jessy terecht die een goede voorzet in huis had welke door Fin net voorlangs werd gekopt. Niet veel later, opnieuw uit een hoekschop, kopte een verdediger van Spijkenisse de bal maar rakelings over zijn eigen goal.
Vlak daarna uit een goed omschakel moment van Spijkenisse mochten we blij zijn dat het niet 2-0 werd, een goede kans werd door de thuisploeg om zeep geholpen
 
In de 60e minuut stuurde Jesse door middel van een prima dieptepass Rob van de Sterren de diepte in, Rob was gelijk doelgericht maar zag zijn inzet net aan de verkeerde kant van de paal in het zijnet belanden.
De tijd begon langzaam maar zeker een beetje te dringen om een goed resultaat te halen en om wat te forceren en de aanvalslinie te versterken kwam Tomi een kwartier voor tijd in het veld voor Lars.
Nadat we een paar keer dreigend waren geweest met wat kopballen, mocht Jessy opnieuw een corner nemen.
Deze corner werd zo overtuigend genomen dat deze over alles en iedereen bij de 2e paal binnen viel, het was 1-1 en dat was gezien het beeld in de 2e helft wel verdiend.
Nu wilden we ook de 3 punten mee naar Venlo nemen en daar hadden we nog 10 minuten voor Rob (kopbal) en Tomi (zijnet) waren dichtbij de voorsprong.
Nadat, ruim in blessuretijd, Jesse Probst de bal veroverde op het middenveld kwam de bal via Rob bij Tomi terecht deze  gaf de bal op Justin die vervolgens op wilskracht en met alles wat hij nog in zich had het duel met zijn tegenstander won en uiteindelijk buiten bereik van de keeper de bal tegen de touwen schoot 1-2!!
Zo was het dat we op zijn Duits, een doelpunt van Duitse makelij mochten vieren. De ontlading was groot!
 
Een zwaar bevochten overwinning zorgt dus voor een goede start van de competitie in ieder geval qua resultaat. Volgende week spelen we thuis tegen Quick Den Haag en dan zullen we toch wat anders aan de wedstrijd moeten beginnen dan vandaag.
 
Opstelling:
Levy Bosch, Justin Coenen, Fin Pleunis, Jesse Probst, Wassim Essanoussi, Lars Nabbe ('65 Tomi Alexandrov), Jessy Hendrikx, Loek Vilters, Rob van de Sterren, Thijme Verhijen ('41 Ian Hussein Ngobi) en Jeffrey van Lieshout