Kalender - VVV-Venlo O17 (B1)

VVV-Venlo O17 - Quick O17

Voorbeschouwing

 

Nabeschouwing

Strijdvaardig VVV 017 pakt knap overwinning op Quick 017
 
Vandaag stond de eerste thuiswedstrijd van de competitie op het programma, Quick 017 uit Den Haag was de tegenstander op het sportpark van VOS. Ook deze ploeg kennen we nog van vorig jaar waar we thuis (4-1) wonnen maar in Den Haag met (3-1) de bietenbrug op gingen, vooraf wisten we dus dat het niet perse een makkelijke middag zou worden.
 
Zeker niet omdat we, net als verleden week, ook vandaag weer een waslijst aan mensen misten. Toch wist trainer Joop Oosterveld met zijn assistenten Rens Sleegers en Joeri Janssen een goed en strijdvaardig team op de been te brengen. Met de hulp van onder andere een 5-tal 015 spelers werd er uiteindelijk met 2-0 gewonnen. 
 
Behalve 2 plaagstootjes aan het begin van de wedstrijd van zowel Quick als VVV, (Aaron was vanuit ons oogpunt dreigend), gebeurde er qua grote kansen in het eerste half uur niet zo gek veel. Voetballend waren wij de bovenliggende partij maar het lukte ons nog niet om tot kansen of mogelijkheden te voetballen en ook de bezoekers slaagde hier niet of nauwelijks in.
Maar hoe anders was dat in de laatste 10 minuten van de eerste helft waar beide ploegen de schroom van zich af gooiden en er over een weer kansen waren te noteren. 
Het begon allemaal nadat we op 1-0 waren gekomen omdat Rob van de Sterren geheel vrijstaand een dode spelsituatie op zijn hoofd aan gespeeld kreeg en deze overtuigend binnen kopte 1-0. 
Nauwelijks een minuut later had Aaron een scherpe voorzet in huis maar de bal schoot op het natte veld iets te hard door zodat niemand de voorzet kon beroeren.
Aan de andere kant kwamen we goed weg toen de linkerspits van de hofstad bewoners een voorzet vanaf rechts een halve meter langs mikte. Even later schoot een speler van Quick de bal een meter over na de volgende aanval van de bezoekers.
Jeffrey, hardwerkend als altijd, was aan onze kant tot twee keer toe dichtbij een doelpunt. Eerst na een voorzet van Ian en vlak voor rust werd hij door Aaron in de diepte weg gestuurd maar zag Jeffrey zijn knappe inzet net voorlangs vliegen.
De laatste grote kans van voor de rust was weer voor Quick waarbij wij goed weg kwamen omdat Levy op zijn hoede was en een inzet van dichtbij goed wist te pareren. 
 
Gelijk na rust kwamen we in de begin fase meteen twee keer heel goed weg een inzet van een Quick speler werd door Jesse net genoeg van richting verandert en ging zo naast het doel van Levy en niet veel later haalde Wassim de bal een meter of 3 voor het lege doel weg.
Na dat we van de eerste schrik waren bekomen konden we zelf weer aan aanvallen denken en dat was helemaal goed gekomen als het balletje van Justin op Jeffrey, die samen waren ontsnapt, iets beter was geweest. Nu raakte Justin de bal niet helemaal goed anders kon Jeffrey alleen door op de keeper van Quick.
Hierna werd het wat rustiger wat kansen betreft en was het aan de trainers aan weerszijde om een tactisch plannetje te bedenken om aan de ene kant de voorsprong te bewaken (VVV) en aan de andere kant wellicht de gelijkmaker te forceren.
Aan onze kant kwamen Lars en Naim (015) in de ploeg voor de moe gestreden Justin en Aaron. En wat later in de wedstrijd zouden ook Levi, Thijme (015) en Daniel nog in het veld komen.
Het beeld was dat wij voetballend en tactisch het betere van het spel hadden en dat was met name te danken aan Loek en Fin welke samen de ploeg constant aan het helpen en neerzetten waren en hiermee hun verantwoordelijkheid als (reserve)aanvoerders op een prima manier tot uiting brachten.
De bezoekers waren nog wel een paar keer dreigend maar hadden hun vizier niet op scherp staan en langzaam maar zeker daalde het geloof binnen het elftal op een goed resultaat.
Nadat ze een kwartier voor tijd op enigszins discutabele wijze een vrije schop hadden verdiend, die net werd langs geschoten, kwamen ze niet meer tot kansen.
Sterker nog in de laatste fase van de wedstrijd namen wij het initiatief hierin weer wat over en  was het Jeffrey die zijn tomeloze inzet beloond zag worden nadat een lange bal van Levy doorschoot. Jeffrey was het meest alert en kon zo richting het doel van Quick, Jef bleef koel en schoof de bal in de verre hoek tegen de touwen, 2-0 wedstrijd op slot.
 
Een goede teamprestatie dus tegen een degelijke en fysiek sterkere tegenstander. Eentje waar we als team trots op mogen zijn en die vertrouwen geeft voor de toekomst. 
Volgende week spelen we opnieuw een thuiswedstrijd, dan tegen Aphense Boys 017-
 
Levy Bosch, Ian Hussein Ngobi ('80+1 Thijme Verhijen), Jesse Probst, Fin Pleunis, Wassim Essanoussi, Loek Vilters, Jessy Hendrikx, Aaron Bastiaans ('65 Naim Matoug), Justin Coenen ('53 Lars Nabbe), Jeffrey van Lieshout ('80 Daniel Pfaffenroth), Rob van de Sterren ('75 Levi Titulaer)