Kalender - VVV-Venlo O17 (B1)

VVV-Venlo O17 - Alphense Boys O17

Voorbeschouwing

 

Nabeschouwing

VVV 017 heeft aan één helft genoeg en wint met 4-0 van Alphense Boys 017-2
 
Op deze regenachtige zaterdagmiddag in oktober speelde VVV 017 haar tweede thuiswedstrijd op rij, tegenstander vanmiddag was Alphense Boys 017-2 (wat erg knap is van deze amateurvereniging om met je 016 of B2 op dit niveau te kunnen voetballen)
Alphense Boys had tot nu toe allebei haar wedstrijden verloren en stond voor aanvang van deze wedstrijd onder aan. Wij wisten dat wanneer we een goede uitslag zouden neerzetten we vanmiddag op doelsaldo bovenaan konden komen.
 
We gingen dan ook furieus van start, de eerste goede aanval na een dikke minuut spelen leverde al direct een doelpunt op. Jesse Probst gaf de bal in de diepte op Yahcuroo, Yahcuroo's voorzet was op maat en het was Rob van de Sterren die er als de kippen bij was om de 1-0 binnen te tikken.
Al binnen 10 minuten was het weer raak opnieuw een prima aanval over meerdere schijven, Fin, Loek en tot slot Yahcuroo welke wederom een afgemeten voorzet in huis had waar ook dit keer Rob goed op anticipeerde en met het hoofd wist te scoren, 2-0.
De bezoekers deden en probeerde wat ze konden maar in de eerste helft was er maar één ploeg die de dienst uitmaakte en dat waren wij. 
Ondanks een aantal onnodige schoonheidsfoutjes speelde we een goede eerste helft waarin de score nog hoger had uitgevallen ware het niet dat twee knappe goals van Jeffrey tot 2x toe op discutabele wijze werden afgekeurd wegens vermeend buitenspel.
 
Toch kwamen die doelpunten er wel, na ruim 20 minuten spelen was het een hoge bal van Loek die door Jeffrey op waarde werd geschat en welke de bal keurig liet vallen op de aanstormende Aaron, Aaron kreeg de bal panklaar neer gelegd en schoof hem laag over het natte veld onhoudbaar binnen. 3-0
Jesse was dichtbij de 4-0, welke er vlak voor rust toch nog kwam. Een vrije trap vanaf de zijkant van Jessy schoof door maar werd bij de tweede paal alsnog binnen gegleden door Aaron die met zijn tweede van de middag de 4-0 op het scorebord zette.
 
In de tweede helft een beeld zoals heel vaak en welke zelfs op het allerhoogste niveau met enige regelmaat voorkomt. Bij ons sloop er iets van gemakzucht in het elftal wat uitmondde in veel slordigheden in de passing en zo af en toe ook in de afronding. De bezoekers hadden zich in de rust voorgenomen de schade zo beperkt mogelijk te houden en richtte zich vooral op het verdedigen en ruimtes klein te houden. 
Hierdoor zakte het spelbeeld en amusementswaarde een flink stuk in vergelijking met de eerste helft.
Zo af en toe waren er wat kansjes over en weer waarbij Yahcuroo na een individuele actie nog het dichtst bij de 5-0 was maar zijn inzet verdween in het zijnet.
Alphense Boys kreeg nog een vrije trap te nemen om de eer te redden maar de goed genomen vrije bal werd door Jens Craenmehr uit het doel geranseld. Zo bleef het bij de stand welke in de rust al was bereikt en staan we na 3 wedstrijden en 9 punten voorlopig op een gedeelde eerste plaats met MVV 017.
 
Een eerste helft waar we zeker tevreden over mogen en moeten zijn en een tweede helft om snel te vergeten. Volgende week gaan we op zoek bij Dordrecht 017, welke na twee eerdere nederlagen vandaag knap wonnen bij Roda JC  0-2. We weten dus dat we aan de bak kunnen in Dordt.