Kalender - VVV-Venlo O17 (B1)

FC Dordrecht O17 - VVV-Venlo O17

Voorbeschouwing

 

Nabeschouwing

VVV 017 toont zich een volwassen team en wint verdiend bij Dordrecht 017, 0-4
 
Alvorens de spelers en technische staf van een weekje welverdiende herfstvakantie mogen gaan genieten, stond er vandaag nog een competitie wedstrijd op het programma. In het Riwal Hoogwerkers stadion in Dordrecht was de plaatselijke 017 onze tegenstander. Dordrecht had haar eerste twee wedstrijden ruim verloren maar won vorige week verrassend in Kerkrade met 2-0 van Roda JC waardoor wij niet zo goed wisten wat we van onze tegenstander konden verwachten vandaag.
Het zonnetje scheen en na een voorspoedige reis en een degelijke warming up werd er rond de klok van 12:30 uur afgetrapt voor de 4e wedstrijd van het seizoen.
 
Vanaf de start van de wedstrijd was er voor beide doelen al genoeg bedrijvigheid. Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg die na een snelle uitbraak over rechts uiteindelijk de inzet van de Dordtse spits over het doel zagen gaan.
Luttele minuten later kregen wij op zo'n 20 meter van het doel een vrije trap te nemen welke door Jessy een half metertje werd over gemikt. Aaron was direct daarna dichtbij de openingstreffer maar zijn harde inzet werd op knappe wijze gered door de goalie. En nadat Justin op karakter en uiteindelijk met een goede actie via de linkerflank ook nog een goede voorzet in huis had werd deze door Rob van dichtbij net over gemikt.
Aan de andere kant was het Levy die twee keer groter gevaar van de gastheren voor kwam door goed en actief uit zijn goal te keepen en zodoende twee diepe ballen onschadelijk kon maken voor dat er iemand gevaarlijk kon worden.
De wedstrijd vorderde en onder leiding van de prima spelende Loek Vilters  waren wij de betere ploeg en kon Dordrecht niet echt lekker in de wedstrijd komen.
Na 24 minuten spelen resulteerde dit in een verdiende voorsprong, een voorzet van Jessy Hendrikx werd door Aaron verlengd en viel zodoende bij de 2e paal waar Rob het meest attent op reageerde en de bal binnen kon glijden, 0-1.
Na deze goal gaven we het spel een beetje uit handen en niet veel minuten na dat we op voorsprong waren gekomen was het bijna weer gelijk, een vloeiende aanval van Dordrecht werd door ons niet adequaat verdedigd waardoor de rechtsbuiten kon schieten en zijn inzet maar centimeters langs het doel van Levy zag hobbelen. 
Dordrecht werd wat sterker in deze fase en dat uitte zich in wat corners waarbij ballen een aantal keer met enige moeite door onze defensie konden worden weg gewerkt. Echt grote kansen werden er door Dordrecht niet gecreëerd maar we moesten wel attent blijven om de voorsprong te behouden.
En wat kan je dan beter doen dan zelf maar gewoon te scoren? Het was wederom een goede voorzet van Jessy waar deze keer Fin de situatie het beste inschatte en zodoende met zijn eerste doelpunt van het seizoen de voorsprong verdubbelde  0-2.
Nadat Rob met een kopbal nog dichtbij een doelpunt was floot de scheidsrechter af en mochten we, op een aantal slordigheden na, tevreden zijn over het vertoonde spel in de eerste helft.
 
We wisten dat de kans aanwezig was dat Dordrecht gelijk na rust wat meer risico zou gaan nemen om de opgelopen schade te willen herstellen, met die wetenschap in ons achterhoofd begonnen we sterk aan de tweede helft. Want het was niet de thuisploeg die snel wisten te scoren, nee, dat deden wij. 
Na een lange bal van de keeper werd deze door Rob goed onderschept en via Yahcuroo kwam de bal uiteindelijk bij Loek. Loek wist met een leep balletje Justin te vinden die sluwer en sneller was dan zijn verdediger deze omspeelde en ook de keeper de baas bleef en met een laag schot in de korte hoek de 0-3 op het scorebord zette, tenminste als het scorebord aangestaan zou hebben.
Hierna werd de wedstrijd door ons op een volwassen manier voortgezet met weinig risico in het spel hadden we controle over de wedstrijd, lieten we Dordrecht de mogelijkheid om een beetje het spel te maken maar dat bracht ons niet in grote problemen. 
Zo nu en dan deelden we zelf wat plaagstootjes uit maar ook deze leidde niet tot grote kansen of mogelijkheden waardoor er een soort impasse ontstond. 
Over en weer werden er wat verse krachten in het veld gebracht  Ian kwam voor Wassim en vlak daarna kwam ook Lars in het veld voor Aaron. 
De grootste kansen voor de thuisploeg om nog terug te komen in de wedstrijd waren er een klein kwartiertje voor tijd toen wij achterin wat slordig werden. Eerst werd er via een scrimmage voor onze goal voorkomen dat Dordrecht tot scoren kwam en de daarop volgende aanval en inzet werd door Levy uit de benedenhoek geranseld waardoor de 0 behouden bleef. Echter waren we wel gewaarschuwd dat we attent en scherp moesten blijven zodat het niet onnodig spannend zou worden.
In de 70e minuut viel de definitieve beslissing met de mooiste goal van de wedstrijd, nadat Loek zelf de bal had veroverd door op het juiste moment druk te zetten zette hij Yahcuroo met een fraai balletje aan het werk. Yahcuroo nam de bal aan  wipte hem over de uitgekomen doelman en kon vervolgens toen de bal weer terug op de aarde kwam deze in het lege doel werken, 0-4. 
In de 10 minuten die hierna nog volgde gebeurde er niets meer en werd het spel er van beide kanten niet meer beter en dus  vond iedereen het dan ook prima dat de scheidsrechter af floot voor het einde van de wedstrijd.
 
Na deze prima overwinning staan we na 4 wedstrijden gedeeld eerste met MVV, zelfs het doelsaldo is precies gelijk. We mogen met gepaste trots terug kijken op een goede seizoensstart waarin we op verschillende manieren hebben aangetoond een prima ploegje te hebben. 
Over twee weken gaan we verder met een thuiswedstrijd tegen de Spartaan.
 
Levy Bosch, Jesse Probst, Joel Roeffen, Fin Pleunis, Wassim Essanoussi ('55 Ian Ngobi Hussein), Jessy Hendrikx, Loek Vilters, Aaron Bastiaans ('60 Lars Nabbe), Justin Coenen ( '70 Levi Titulaer), Rob van de Sterren ('72 Daniel Pfaffenroth), Yahcuroo Roemer ('75 Thijme Verhijen)
 
Voor foto's van deze en andere van onze wedstrijden zie: https://rcmmediaproducties.smugmug.com/VVVVenlo-JO17