Kalender - VVV-Venlo O17 (B1)

VVV-Venlo O17 - Fortuna Sittard O17

Voorbeschouwing

 

Nabeschouwing

VVV'017 wint en neemt de koppositie over van MVV.
 
Derby's staan vaak garant voor veel strijd en spanning maar meestal niet voor oogstrelend voetbal. 
Zo ook vanmiddag waar VVV'017 thuis met 2-0 de sterkste was over Fortuna Sittard.  En omdat MVV voor de 2e keer op rij verloor hebben wij de koppositie van hen over genomen.
 
Het begin van de wedstrijd beloofde vuurwerk voor de rest van de middag.  Al na 2 minuten  verloor David in de 16meter de controle over de bal na een aanval die hij zelf had opgezet. 
Nauwelijks een minuut later stuurde Jeffrey met een uitstekende pass Yahcuroo weg, Yahcuroo had in het vervolg een goede voorzet in huis die door Aaron werd binnen geschoten, 1-0. Het beloofde vuurwerk bleef daarna uit.
 
Pas in de 25e minuut werden de gasten voor het eerst gevaarlijk, na langdurig balbezit wist Jens de Sittardse inzet te stoppen. 
Voor rust waren wij nog 1x dichtbij een doelpunt maar de voorzet van Yahcuroo ging aan Jeffrey en Justin voorbij. 
 
In de 45e minuut verdubbelde wij onze voorsprong. Een goede voorzet van Jessy werd door David van dichtbij raak gekopt en daarmee was het 2-0.
Verder waren er in de tweede helft nauwelijks grote kansen meer te noteren.  
Fortuna was eenmalig redelijk dicht bij de 2-1 maar ook nu wist Jens redding te brengen op een goede schietkans. 
 
En zo werd er een degelijke overwinning geboekt in onze eerste Limburgse derby van het seizoen. Volgende week staat er een heuse kraker op het programma in Kerkrade.  Opnieuw een Limburgse derby, waar de huidige  nummers 2 en 1 van de ranglijst elkaar treffen. Degene die wint pakt de eerste periode, kortom er staat genoeg op het spel in Zuid Limburg.