Kalender - VVV-Venlo O17 (B1)

MVV O17 - VVV-Venlo O17

Voorbeschouwing

 

Nabeschouwing

VVV 017 heer en meester in Maastricht 
 
De derde en voorlopig laatste Limburgse derby op rij heeft VVV 017 drie punten opgeleverd. In Maastricht was de ploeg van trainer Joop Oosterveld en assistent Joeri Janssen en Rens Sleegers de baas over MVV  0-4. Na 9 wedstrijden is de Venlose équipe nog altijd zonder nederlaag, wat een prestatie op zich is.
 
Al na 4 minuten kreeg Aaron de mogelijkheid om via een vrije trap te scoren maar de keeper wist nog redding te brengen.  
10 minuten later was het wel raak uit een goede voorzet van Jessy was het Fin Pleunis die met zijn 2e van het seizoen ons op voorsprong bracht.
Nadat Aaron via een prima pass van Joël in stelling werd gebracht zag hij zijn inzet gekeerd worden  door de keeper, Yahcuroo kwam net te kort om de rebound binnen te schieten.
 
Gedurende de eerste helft kwamen wij niet in de problemen en was MVV alleen een paar keer dreigend vanaf de zijkant maar Levy hoefde nooit handelend op te treden. 
In de slotfase van de eerste helft legde wij de basis voor de overwinning van vanmiddag. 
Na een lange bal vanaf het middenveld werd Aaron diep gestuurd, Aaron toucheerde de bal waarna deze nog werd gekeerd door de keeper maar Jeffrey was op tijd om deze rebound wel binnen te schieten 0-2.
Niet veel later mocht Jessy aanleggen vanaf 11 meter nadat Justin in de 16 meter onregelmentair was gestuit. Jessy faalde niet 0-3
 
Na rust was de thuisploeg vast beraden om er nog het beste van te maken en met de wedstrijd van vorig seizoen nog in ons geheugen  (toen stonden we in de rust met 1-4 voor en werd het nog 3-4) moesten we bedacht zijn op onderschatting.  
 
Maar echt spannend werd het nooit meer MVV was een keer dichtbij een treffer nadat een inzet van de doellijn werd gehaald.  Verder  waren er nauwelijks grote kansen te noteren.
 
Ook niet voor ons,  tot een kwartier voor tijd Yahcuroo in stelling werd gebracht.  Yahcuroo bleef rustig en gooide de wedstrijd definitief in het slot 0-4.
Eén van de mooiste momenten van de tweede helft viel 5 minuten  voor tijd te noteren.  De pas  13e jarige !! Guus Willemssen viel in voor Justin waarmee hij zo maar eens de jongste 017 speler van VVV in de geschiedenis zou kunnen zijn geworden. 
 
Omdat zowel Roda jc als Fortuna Sittard vandaag hun wedstrijden hebben verloren kunnen we spreken over een zeer geslaagde zaterdag middag voor de 017. 
 
Tot aan de winterstop staan er nog 2 wedstrijden op het programma.  Te beginnen volgende week thuis tegen Alexandria uit Rotterdam.