Kalender - VVV-Venlo O17 (B1)

Quick O17 - VVV-Venlo O17

Voorbeschouwing

 

Nabeschouwing

VVV 017 overtuigd en wint met 2-1 op bezoek in Den Haag

 

De ontknoping van het seizoen 2018/2019 nadert en VVV 017 bevind zich in een heuse titelstrijd met provinciegenoten Roda JC en Fortuna Sittard. In het kader hiervan hebben de Venlose voetballers zich vandaag een goede dienst bewezen door de lastige uitwedstrijd tegen Quick 017 in Den Haag met 1-2 te winnen.

 

Dat het vandaag een lastige wedstrijd zou kunnen worden wisten we,  eerder dit seizoen in Venlo wisten we enigszins fortuinlijk met 2-0 te winnen en vorig seizoen verloren we deze wedstrijd vrij kansloos met 3-1. We waren dus gewaarschuwd.

Deze waarschuwing was niet aan dovemansoren gericht want onze start was werkelijk furieus, vanaf de aftrap werd Davereaux weggestuurd en wellicht ook tot zijn verassing stond hij zomaar ineens tegen over de doelman, de inzet van 'Deff' werd door de Haagse doelman toch onschadelijk gemaakt.  In de aanval daarna was het Aaron die vanaf links het strafschopgebied in kwam en naar onze mening duidelijk onjuist werd gestuit, echter de leidsman besloot anders en kende geen strafschop toe. De toon was gezet!

In deze eerste helft werd er een heel hoog niveau gehaald door de 017, goed positiespel, de bal van voet naar voet , Quick had er geen antwoord op. Daarnaast was het ook genieten voor de trainers aan de kant hoeveel verantwoordelijkheid en leiding er werd genomen door de spelers in het veld onderling.  Alle spelers gingen hierin mee,  van Levy tot Aaron, van Ramon tot Justin en van Jessy tot Fin iedereen haalde het beste uit zichzelf naar boven.

Dit leidde nog niet tot doelpunten al was David na een afgeslagen hoekschop dichtbij een goal maar zijn inzet ging net over het doel.

 

Na ruim een kwartier spelen kwamen wij voor het eerst goed weg, de spits van de thuisploeg werd diep gestuurd en ging ons 16 meter gebied binnen, Levy kwam zijn doel uit en raakte de Haagse spits op zijn voet maar net als eerder bij de overtreding op Aaron gaf de scheidsrechter ook nu geen strafschop aan Quick. 

Na 22 minuten spelen was het raak, het was David die aan indrukwekkende solo begon vanaf eigen helft en opvallend ver kwam er was niemand in de Hofstad die hem kon stoppen en eenmaal in de 16 meter besloot de Duitse linksachter maar eens te schieten, helaas voor hem wist de keeper zijn inzet nog te keren maar in de rebound was het Yahcuroo die het beste op lette en alsnog de 0-1 tegen de touwen schoot.

3 minuten later was het Davereaux die besloot om druk te zetten op de opbouw van de thuisploeg, dit deed hij zo goed dat de schrik er in sloeg en een verdediger van Quick de bal te kort richting een ploeg genoot speelde, Aaron was er als de kippen bij om hiervan te profiteren. Hij ging er met bal en al vandaar en was iedereen te snel af, omspeelde op overtuigende manier de keeper en schoof de bal ijzig koel het lege doel binnen 0-2!

Yahcuroo was nog voor rust dicht bij de 3-0 na een lange, goede actie van rechts naar links in het 16 meter gebied zag hij dat de keeper zijn schot nog net tot hoekschop kon verwerken. Zo bleef het na een meer dan goede eerste helft bij een 0-2 voorsprong in Den Haag.

 

Net zoals wij in de eerste helft startte de thuisploeg zeer sterk in het tweede bedrijf. Al na 2 minuten spelen werd de achterstand verkleind naar 1-2, een harde voorzet van rechts werd overtuigend en knap in één keer achter Levy geschoten. Dat wat we graag wilden voorkomen gebeurde toch.  Zou het dan toch nog lastig worden?

Na 10 minuten spelen in de 2e helft had Quick opnieuw een redelijke kans om te scoren maar de kopbal die doel moest treffen voor de Hagenezen werd door Levy onschadelijk gemaakt. Niet veel later maakte Joel, die verder een hele goede wedstrijd speelde, een slippertje en tot ieders opluchting aan Venlose kant werd dit slippertje niet afgestraft en bleef het dus bij 1-2.

 

Yahcuroo de wedstrijd in het slot kunnen gooien, na een passje van Deff op precies het goede moment kon Yahcuroo helemaal alleen richting de keeper, alleen de keeper wachtte lang genoeg met een keuze maken waardoor hij de inzet van 'Culu' de baas was en zo de beslissing in de wedstrijd voorkwam. 

Quik probeerde met opportunisme om nog wat van deze wedstrijd te maken maar wij als team weigerde hier aan mee te werken en onze verdediging gaf geen enkele krimp meer. Op een hele degelijke, volwassen manier bleef het team overeind. 

Na wat wissels over en weer, bij ons kwamen Loek, Lars en Rob in het veld kabbelde de wedstrijd een beetje naar het einde. De thuisploeg kreeg het niet voor elkaar om gevaarlijk te worden en ons lukte het niet meer om het hoge niveau van voor de rust te benaderen. 

Toch kwamen we nog één keer heel goed weg, nadat een verre ingooi van de thuisploeg door alles en iedereen werd gemist schoot een Haagse speler 3 minuten in blessuretijd de bal voor een half leeg doel over.

 

Een verdiende,  knappe en hele belangrijke overwinning van de 017. Vandaag hebben we laten zien dat we na een mindere fase van het seizoen weer terug zijn op het niveau waar we willen zijn. Of dat garanties biedt voor de rest van het seizoen zal moeten blijken maar vertrouwen geeft het wel. 

Volgende week spelen we thuis tegen Spijkenisse, een nieuwe wedstrijd, andere tegenstander, net zo belangrijk als vandaag!