Kalender - VVV-Venlo O17 (B1)

VVV-Venlo O17 - Roda JC O17

Voorbeschouwing

 

Nabeschouwing

VVV 017 boekt belangrijke overwinning tegen Roda Jc
 
In een regelrechte kraker heeft de 017 van VVV een cruciale overwinning geboekt op directe concurrent Roda JC. 
 
Het aanwezige publiek kreeg een leuke enerverende wedstrijd voorgeschoteld in Venlo.  Het was niet altijd even goed maar de spanning vergoede veel.
Roda had het iets betere van het spel maar ook wij creëerden genoeg kansen. 
 
In het begin van de wedstrijd waren wij de betere en deelden wij enige speldenprikken uit via Ramon en Yahcuroo. 
Aan de andere kant zorgde Joost met een uiterste krachtsinspanning  ervoor dat Roda jc een goede aanval niet bekroond zag worden. 
David was namens ons dichtbij de voorsprong maar zijn kopbal was recht op de keeper
 
Nadat Aaron in de 25e minuut via een overtreding werd gestuit, eiste hij de vrije trap zelf op. Met een geplaatste bal in de korte hoek verraste hij de keeper van Roda Jc, 1-0. Drie minuten later, na een goede aanval was het Yahcuroo die Davereaux in stelling bracht, 'Deff's inzet ging net over.
Daarna was het de beurt aan de bezoekers  die aan het einde van de 1e helft een aantal keer dichtbij de gelijkmaker waren. Een kopbal op de paal en een, van richting veranderd, schot troffen gelukkig voor ons net geen doel.
 
In het eerste kwartier na rust voerde Roda de druk enorm op. In deze fase kwamen we niet onder die druk uit, opnieuw de paal voorkwam een Kerkraads doelpunt.
Verder gaven we geen grote kansen meer weg in deze fase.
Nadat de storm van Roda JC  enigszins was gaan liggen was Davereaux na een geniaal balletje van afstand  dichtbij een doelpunt, helaas wist de keeper redding te brengen.
 
Ook Roda JC was dichtbij een doelpunt, op randje buitenspel kon een speler richting het doel van Levy, gelukkig voor ons trof zijn inzet geen doel. Niet veel later viel de gelijkmaker alsnog na een goede, snelle tegen aanval. Vlak daarna was Levy belangrijk met een cruciale redding om te voorkomen dat we op achterstand kwamen.
 
Nu moest het gaan gebeuren, aan een gelijkspel hebben we niets.  In de 79e minuut werd invaller Rob onregelmentair gestuit in de 16. De scheidsrechter kon niet anders dan een penalty toe te kennen. Aaron ging achter de bal staan en bezweek niet onder de druk, 2-1!!
 
Ondanks 8 minuten blessuretijd bezweek de rest van de ploeg ook niet meer onder de druk. Een goede teampresentatie zorgde voor 3 hele belangrijke punten. 
We gaan nu weer aan kop aan de ranglijst, Roda moet volgende week maar eens zien te winnen in Dordrecht. Kortom een mooie zaterdag