Kalender - VVV-Venlo O19 (A1)

Excelsior O19 - VVV-Venlo O19

Voorbeschouwing

VVV-Venlo O 19 moet in Rotterdam tegen Excelsior trachten aansluiting te houden met Excelsior en Twente want bij verlies wordt het “gat”al 6 punten.

Excelsior is begonnen met 2 overwinningen en doen het dus uitstekend tot nu toe en zullen lijn graag willen doortrekken.

VVV-Venlo moet in ieder geval niet verliezen om aansluiting te behouden, wedstrijden tegen Excelsior zijn altijd gelijkopgaand en dit belooft nu ook weer zo te worden.

Beide ploegen ontlopen elkaar nauwelijks iets dus wellicht gaat vorm van de dag de doorslag geven, laten we hopen dat dit aan VVV-Venlo zijde is.

 

 

Tijdsstip is zaterdag 15.00 uur in Rotterdam.

 

Nabeschouwing

Een ongeinspireerd VVV-Venlo heeft een verdiende 2-0 nederlaag geleden tegen Excelsior dat door deze overwinning al 6 punten voor staat op de Venlonaren.

Op een snel veld in Rotterdam begon Excelsior ijzersterk, met een paar zeer vaardige en snelle spelers in hun elfatl werd VVV-Venlo op alle fronten afgetroeft.

Als de tegenstander meer kwaliteit heeft is dit geen schande maar wel als je de 1e 45 minuten totaal geen beleving, strijd en passie in de wedstrijd legt dan wordt het een moeilijk verhaal.

Zo was er in de 15e minuut een 100 % kans voor Excelsior maar in kansrijke positie werd de bal naast geschoten en even later moest Bram Verbong redding brengen. In die fase werd er geen duel gewonnen sterker nog werd niet eens aangegaan en Excelsior had vrij spel.

In de 31e minuut was het raak toe uit een voorzet vrij kon worden binnen gekopt 1-0.

Eerste doelpoging , niet meer dan dat, kwam er pas van VVV-Venlo zjde in de 38e minuut toen Joshua Geurts richting goal kopte.

In de 42e minuut kwam Excelsior verdiend op 2-0, na miscommunicatie tussen doelman en verdedigers aan Venlose zijde kon een aanvaller van Excelsior simpel binnen tikken.

Na een donderspeech in de rust trachtte VVV-Venlo het beter te doen in ieder geval qua strijd en beleving. Er werden nu wel duels gewonnen  waren vaker aan de bal maar echte doelkansen leverde dit trouwens de gehele 2e heft niet op.

Excelsior was een paar keer dicht bij de 3-0, Bram haalde nog een afstandsschot uit de kruising ,via Bram werd nog een keer de laat geraakt, maar ook de Rotterdammers kwamen niet meer tot scoren.

Over de gehele wedstrijd gezien terechte nederlaag, volgende week vrije zaterdag en dan naar Emmen toe op 17- Februari.

 

 

1.Bram Verbong 2.Lars Joosten( 65e Martijn Samson) 3.Dion van Horne 4.Stan van Dijck( 88e David Mullers ) 5.Moos Hendrix( 65e Kimbyze Januario) . 6 Evert Linthorst( 65e  Kay vd Vorst ).7. Hazard Guntekin 8.Simon Janssen 9. Joshua Geurts 10. Paul Wienhoven 11 Sotirios Kokkinos.