Kalender - VVV-Venlo O19 (A1)

VVV-Venlo O19 - FC Den Bosch O19

Voorbeschouwing

Bij winst as zaterdag tegen FC Den Bosch ( inhaal van Carnavals zaterdag)

kan men beslag leggen op de 2e plaats achter koploper Exelsior.

FC Den Bosch is de enige tegenstander die Vvv-Venlo dit seizoen nog niet heeft getroffen in competitie verband, in de voorbereiding troffen beide ploegen elkaar wel en toen werd het 3-2 voor FC Den Bosch.

FC Den Bosch staat op dit moment laag genoteerd in de stand en wil uiteraard nog proberen aan te sluiten om niet voor een degradatie plek in aanmerking te komen.

De onderlinge verschillen zijn klein en dus moet ook de thuisploeg trachten de 3 punten thuis te houden om wat lucht te verschaffen.

 

Tijdsstip is zaterdag 15.00 uur in Venlo.

 

Nabeschouwing

Was er vorige week nog de “”gelukkige”overwinning in en tegen FC Emmen nu was de overwinning tegen FC Den Bosch dik verdiend 2-1.

 

De beginfase was een periode van aftasten, VVV-Venlo was weliswaar wat meer aan de bal maar wist geen gevaar te stichten, enige wapenfeit was een kopbal van Dion van Horne die naast ging.

Het was duidelijk dat FC Den Bosch hoopte op een snelle omschakeling om van daaruit gevaarlijk te worden.Dit leverde in de 15e minuut bijna de 0-1 op, eerst raakte een aanvaller van de bezoekers de paal en in de rebound was Sem Custers alert.

 

De 1e keer dat VVV-Venlo echt gevaarlijk werd was in de 32e minuut toen Joshua Geurts alleen op de doelman afging maar deze wist redding te brengen. Nog geen 2 minuten later grote kans voor Paul Wienhoven maar deze schoot veel te gehaast in vrije positie de bal hoog over.

In de 44e minuut leek FC Den Bosch alsnog op voorsprong te komen maar wederom wist Sem in een 1-1 duel prima redding te brengen en derhalve een 0-0 ruststand.

 

VVV-Venlo kwam herboren uit de kleedkamer want binnen 6 minuten 3 grote kansen en dit leverde 2 doelpunten op. Eerst ging Kay goed door in het centrum vd verdediging van de gasten en schoot knap raak. 2 Minuten later was hij de aangever op Sotirios die simpel binnen tikte 2-0

Hazard had even later de wedstrijd op slot kunnen gooien maar wist het net niet te vinden.

In de tegenaanval  een afstandsschot van FC Den Bosch die een  prooi was voor Sem Custers.

FC Den Bosch moest komen gaf meer ruimtes weg waar VVV-Venlo meer van had moeten profiteren, 100 % kans van Stan van Dijck net naast getikt, maar zoals zo vaker ineens stond het 2-1 na slecht verdedigingswerk aan VVV-Venlo zijde.

FC Den Bosch geloofde er weer in maar Paul Wienhoven had wedstrijd moeten beslissen maar het zat Paul vandag niet mee.

Zo bleef het spannend maar al met al zeker op basis van de 2e helft verdiende overwinning voor de thuisploeg.

 

1.Sem Custers 2. Martijn Samson( 83e Lars Jossten) 3.Dion van Horne 4.Stan van Dijck 5.Jorik Schilken. 6. Kay  vd Vorst  7. Hazard Guntekin 8.Simon Janssen 9. Joshua Geurts  10. Paul Wienhoven 11 Sotirios Kokkinos.( 88e Justin Coenen)