Kalender - VVV-Venlo O19 (A1)

FC Emmen O19 - VVV-Venlo O19

Voorbeschouwing

Wil VVV-Venlo O 19 nog mee gaan doen voor de bovenste 3 plaatsen zal er zaterdag gewonnen moeten worden van Emmen O 19 , dat het tot nu toe uitstekend doet. Bij verlies is er al een erg groot gat en moet men er voor zorgen dat de ploeg niet verder naar beneden zakt, maar de competitie is gelukkig nog lang dus nog volop mogelijkheden hiervoor.

Gedurende de 1e ontmoeting eerder dit jaar was VVV-Venlo de betere ploeg en werd er ook verdiend gewonnen. Wil men dit zaterdag weer herhalen zal er toch zeker met name de wedstrijdinstelling veel beter moeten zijn anders wordt ook deze uit-wedstrijd een lastig karwei.

 

Tijdsstip is zaterdag 14.30 uur in Emmen

 

Nabeschouwing

Een “gestolen”overwiining, zo mag je de 0-1 overwinning rustig noemen , maximaal rendement want het enige schot ( kopbal) richting doel bleek genoeg voor de 0-1 overwinning.

Groot gedeelte van de wedstrijd speelde zich op de helft van VVV-Venlo af en de bezoekers wisten schlechts een maal richting doel te komen en dit bleek voldoende voor de winst.

FC Emmen bepaalde vanaf het begin van de wedstrijd de toon en VVV-Venlo liep constant achter de feiten aan.

Voor de rust kreeg Fc Emmen een paar riante mogelijkheden om te scoren, vaak slordig in de afwerking, goede redding van Sem Custers maar het bleef bij de rust 0-0 waar het zomaar 3-0 had kunnen en moeten staan voor de thuisploeg.

VVV-Venlo kon daar helemaal niets tegenover stellen, de 1e keer dat men richting goal kwam was na 41 !! minuten toen Dion van Horne uit een vrije trap inkopte maar bal ging ver naast.

Na wat omzettingen in de rust was FC Emmen weliswaar nog steeds de betere ploeg maar kansen waren schaars. VVV-Venlo verweerde zich nu beter, stond beter georganiseerd en gooide wat meer beleveing en strijd in de wedstrijd maar kon ook voor geen gevaar stichten.

In de 68e minuut corner via Simon Jannsen en deze werd door ieders verassing door Sotirios Kokkinos binnen gekopt en volledig tegen de verhouding in stond het ineens 0-1.

FC Emmen moest komen en deed dit ook en VVV-Venlo kreeg ruimte in de omschakeling.De druk nam toe , vaak rommelige situaties voor het doel maar pas in de 87e minuut grote kans voor Fc Emmen maar de uitstekend keepende Sem Custer bracht redding.

Even daarvoor had ook VVV-Venlo nog een kans maar het schot van Hazard was te slap en zo stapte VVV-Venlo met een 0-1 overwiining van het veld.

Dit maakte de lange busreis wat gemakkelijker maar nu op naar as zaterdag tegen FC Den Bosch.

Woensdag wordt er nog vriendschappelijk  gespeeld om 16.00 uur op de Merelweg.

 

1.Sem Custers 2. Martijn Samson3.Dion van Horne 4.Stan van Dijck5.Jorik Schilken (18e Moos Hendrix. 6 Evert Linthorst( 70e Justin Coenen)7. Kay  vd Vorst ( 59e Hazard Guntekin )8.Simon Janssen 9. Joshua Geurts ( 78e Lars Joosten) 1. Paul Wienhoven 11 Sotirios Kokkinos.